چاپ کتاب ارزان و با کیفیت در شرایط اقتصادی فعلی یکی از دغدغههای اصلی مؤلفین، اساتید، دانشجویان، معلمین و مترجمین شده است. هزینه چاپ کتاب برای هر مولف یا مترجمی در این نابسامانی نوسان قیمت کاغذ یک گزینه چالشی برای طی مسیر است. در ادامه به بررسی مراحل تولید کتاب و انواع روشهای چاپ اشاره خواهیم داشت.
چاپ کتاب بر اساس تقاضا
این روش، بهترین و مناسب ترین روش برای چاپ کتاب با تیراژ پایین است و در آن نیازی به فیلم و زینک (لیتوگرافی) نیست. چنانچه چاپ زیر 200 جلد باشد این روش مناسب و کیفیت آن نیز برای کتاب قابل قبول است. توجّه داشته باشید این روش برای چاپ با تیراژ بالاتر مقرون به صرفه نیست و باید راه دیگری را انتخاب کنید.
البته دقت داشته باشید که هزینه زیادی برای چاپ دیجیتال صرف میشود. برای کتابهایی که که تیراژ زیر 200 جلد دارند، فروش کتاب صرفه اقتصادی ندارند. به این دلیل که ممکن است در تیراژهای خیلی پایین هزینه انجام شده بر روی هر جلد حتی از قیمت پشت جلد هم بیشتر شود. به همین دلیل چاپ با این روش برای افرادی که انگیزهشان از چاپ دلیل دیگری غیر از فروش است کاربرد دارد. به عنوان مثال اساتیدی که نیاز به چاپ محمدود برای برای تامین نیاز دانشجویان خود دارند، و یا دانشجویانی که برای ایجاد رزومه کاری پایان نامه خود را به کتاب تبدیل میکنند.
چاپ کتاب با تعداد بالا
چنانچه میخواهید کتاب خود را به صورت انبوه چاپ کنید و یا قصد چاپ بالای 200 جلد را دارید میتوانید از چاپ افست و ریسوگراف استفاده کنید. دستگاه ریسوگراف، دستگاهی شبیه دستگاه کپی در مقیاس بزرگتر است. چاپ با دستگاه ریسوگراف ارزانتر تمام میشود ولی دارای کیفیت بسیار پایینی است.
چاپ اُفست نام روش دیگری است که برای کتابهای با کیفیت انجام میشود. بهترین روش چاپ، چاپ افست است. چاپ اُفست دارای کیفیت مطلوب و بهتری از چاپ دیجیتال است و برای تیراژهای بالا (۵۰۰ عدد به بالا) بسیار مقرون به صرفه است.
قیمت چاپ کتاب ارزان چقدر است؟
روزانه کلیه اشخاص در تلاشند تا دخل و خرجشان با هم یکی شود یا حداقل هزینه های روزانه سیر نزولی داشته باشد. مسیر چاپ کتاب ارزان هم چیزی جدایی از این اصل نیست، نویسندگان در پی آن هستند نهادی را پیدا کنند تا در هزینه چاپ کتاب تعادل ایجاد کند.
در این راستا برای رفاه حال شما و در جهت اعتلای روزافزون افزایش تعداد کتاب و کتاب خوان تعهمیداتی اندیشیدیم که با افزایش قیمت کاغذ کمترین تغییرات را در ارائه فاکتور هزینه چاپ کتاب اعمال کنیم. قیمت چاپ کتاب بستگی به موارد مختلفی دارد مانند: رنگی یا سیاه و سفید بودن کتاب، حجم کتاب، تیراژ، طراحی جلد، نوع چاپ و… دارد.
مراحل تولید کتاب
برای تولید کتاب باید مراحلی را طی کرد. اگر کسی این مراحل را به ترتیب پیش ببرد در زمان، انرژی و منابع مالی خودش صرفهجویی کرده است، اما اگر از این مراحل اطلاعی نداشته باشد ممکن است برای برگشتن به ابتدای فرآیند دچار ضرر مالی و زمان زیادی بشود. در اینجا توضیحاتی کوتاه برای آشنایی شما با این مراحل آوردهایم برای آشنایی بیشتر با هرکدام ازین مراحل به شما کمک میکنیم.
مرحله اول: نگارش کتاب
نگارش کتاب شامل انتخاب یک عنوان جذاب و تولید محتوای آن میباشد و به جرات میتوان گفت که مهمترین عامل موفقیت در فروش یک کتاب, نگارش مناسب کتاب است. بارزترین ویژگی یک نویسنده موفق و خوب, تفکر و شجاعت لازم برای آماده کردن محتوا و عنوان کتاب میباشد. لذا توصیه ما به شما این است که وقت و دقت کافی برای نگارش کتاب داشته باشید و پس از انجام این مرحله کافی است فایل خود را به ناشر بسپارید تا سایر مراحل چاپ کتاب را با برخورداری از تجربه و تخصص آنها در این حوزه و در کنار یکدیگر به بهترین نحو ممکن انجام دهید.
مرحله دوم: ویراستاری کتاب
منظور از ویراستاری کتاب این است که مشکلات دستوری و نگارشی متن برطرف شود. توجه کنید که ویراستاری کتاب به محتوای کتاب کاری ندارد. معمولا نویسندگان کار ویراستاری یک کتاب را خودشان بر عهده میگیرند ولی گاهی ممکن است یک نویسنده زمان لازم برای انجام این کار را نداشته باشد و شاید با اصول ویراستاری آشنا نباشد, به همین دلیل چاپ روم با بهره گیری از متخصصان حوزه ویراستاری کتاب در کنار شما برای انجام این مرحله خواهد بود.
مرحله سوم: صفحه آرایی کتاب
صفحه بندی کتاب با توجه به موضوع و تعداد صفحات کتاب مشخص میگردد. در واقع منظور از صفحه بندی کتاب, انتخاب قطع یا همان سایز کتاب میباشد. در حال حاضر قطع های رحلی, وزیری, رقعی و جیبی, شایع ترین و رایج ترین قطع کتاب میباشد. صفحه بندی کتاب تاثیر بسزایی در فروش کتاب دارد. به همین دلیل توصیه میکنیم از تجربیات مشاوران چاپ روم جهت انتخاب نوع صفحه بندی کتاب استفاده کنید.
مرحله چهارم: اخذ مجوزهای چاپ دیجیتال کتاب
یکی دیگر از مراحل مهم در چاپ دیجیتال کتاب, گرفتن مجوزهای مربوط به این کار میباشد. در حال حاضر و در کشور عزیزمان ایران, برای چاپ کتاب به سه مجوز نیازمندیم تا پس از اخذ آنها, به سراغ چاپ صفحات و جلد کتاب برویم و بتوانیم کتاب های خودمان را در بازار عرضه کنیم.
شابک یا همان شماره اختصاصی بین المللی کتاب میباشد که معمولا یک کد سیزده رقمی میباشد و توسط ناشران گرفته میشود. لازم به ذکر است که شابک برای هر کتاب منحصر به فرد است و در صورت چاپ مجدد کتاب تغییر نمیکند.
فیپا, فهرستی از اطلاعات کتاب میباشد که در ابتدای کتاب درج میشود. معمولا اطلاعاتی که در فیپا ذکر میشود شامل سرشناسه, نام و اطلاعات میباشد. پس از دریافت فیپا کتاب, شما باید نسخه چاپ شده کتاب خودتان را به وزارت ارشاد جمهوری اسلامی ایران ارسال کنید و منتظر دریافت مجوز نهایی برای چاپ کتاب بمانید. معمولا چهارده روز زمان میبرد تا مجوز نهایی وزارت ارشاد برای شما صادر گردد. مجموعه چاپ روم با کادر مجرب و متخصص خود در حوزه نشر کتاب, آمادگی لازم برای مشاوره و دریافت مجوزهای ذکر شده در حوزه نشر و چاپ کتاب را دارد.
مرحله پنجم: چاپ کتاب
در صورت انجام تمام مراحل بالا, نوبت به چاپ دیجیتال کتاب میرسد. معمولا برای چاپ کتاب در تیراژ بالای هزار جلد, از چاپ افست و برای تیراژ زیر هزار جلد از چاپ دیجیتال استفاده میکنند. مجموعه چاپ روم, مجهز به انواع دستگاه های چاپ و به روز میباشد و این قابلیت را دارد که انواع چاپ دیجیتال و افست را در هر تیراژی حتی ده جلد برای شما انجام دهد. همچنین تمامی خدمات صحافی کتاب را با استفاده از مجهزترین دستگاه های صحافی انجام میدهد. در پایان امیدواریم مطالب ذکر شده در مورد چاپ کتاب برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت هرگونه سوال در مورد چاپ کتاب ارزان به صورت دیجیتال یا افست میتوانید با پشتیبانان مجرب ما در تماس باشید. همچنین چاپ روم تمامی خدمات چاپ و نشر کتاب را با بهترین کیفیت و سریع ترین زمان ممکن با قیمت ارزان برای شما انجام میدهد.
تبدیل پایان نامه به کتاب
تبدیل پایان نامه به کتاب دارای دلایل مختلفی است که کی از آنها کسب امتیاز در نمره مصاحبه دکتری می باشد و همین کسب امتیاز برای ایجاد شغل خوب یک مزیت می باشد. دلیل دیگری عضو شدن در کانون اهل قلم می باشد. در حالت کلی تبدیل پایان نامه به کتاب به صاحب اثر یک امتیازات خاصی می دهد.