
اگر در گذشته پیرامون جوانسازی پوست یا زیبایی سخن میگفتید، از شما به عنوان یک کلاهبردار یا دروغگو یاد میشد. امروزه به دلیل پیشرفت علم و تکنولوژی، صنعت زیبایی مدرنیزه شده و روشهای خوب و سالمی برای زیبایی به وجود آمده است؛ یکی از این روشها استفاده از فیلر است. افرادی که قصد رفع چین و چروک صورت، بهبود فرم بدن و به طور کلی زیباتر شدن را دارند، میتوانند از فیلر به عنوان یک روش درمانی-زیبایی کم خطر و کم هزینه استفاده کنند. اگر شما هم میخواهید از این روش برای زیبایی صورت و بدنتان استفاده کنید، در این مقاله با ما همراه باشید تا ضمن بررسی مفهوم و کاربرد فیلر، مزایا و معایب آن و همچنین عوارض استفاده از این روش را بخوانیم.
فیلر چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست، فیلر (Filler) پر کنندهای پوستی است که برای رفع عیوب و ناهماهنگیها در چهره و بدن استفاده میشود. فیلرها به صورت شیمیایی در بازار وجود دارند و شرکتهای تولید کننده آنها را در بازار عرضه کردهاند؛ با این حال پزشکان میتوانند چربی را از بدن افراد گرفته و به قسمتهای دیگر صورت یا بدن آنان تزریق کنند. در باور عموم مردم، فیلرها به عنوان «ژل» شناخته میشوند؛ در صورتی که فیلرها از نوع چربی طبیعی بدن یا چربیهای شیمیایی تولید شده توسط شرکتها هستند.
فیلر چه کاربردی دارد؟
بدیهیترین کاربرد فیلر (به بیان عامیانه: تزریق ژل)، همان زیبایی است که در بدن یا صورت استفاده میشود. استفاده از فیلر در زیبایی بسیار شایع و متداول است؛ از این رو اغلب افراد آن را به عنوان یک روش معمول برای زیبایی میشناسند. مهمترین کاربردهای فیلر عبارتند از:
- رفع چین و چروکها: از فیلرها برای پر کردن چین و چروکهای صورت و رفع خطوط ابرو، خطوط کنار لب و چین و چروکهای پیشانی استفاده میشود.
- رفع عیوب پوستی: ممکن است پوست صورت یا بدن به دلیل ابتلا به بیماریهایی مثل آکنه، دچار عیوبی شود. جای جوش، جای بخیه یا زخم، جای خراشیدگی و عیوب پوستی که آن را از سطح عادی خارج کند، با استفاده از فیلرها قابل درمان است.
- قرینه سازی صورت: قرینه بودن اجزاء صورت، به زیبایی آن کمک بسیاری میکند. از فیلرها برای ایجاد حالت قرینه در فک، گونهها، شقیقهها، لب، ابرو و قسمتهای دیگر صورت استفاده میشود.
- افزایش حجم در قسمتی از بدن: استفاده از فیلر در افزایش حجم قسمتی از بدن برای اهداف زیبایی، جزو پر کاربردترین روشهاست. افراد میتوانند با روش درمانی فیلر، شاهد افزایش حجم در قسمتهای مختلف بدن مثل لب، گونهها، سینه، باسن و… باشند.
مزایا و معایب استفاده از فیلر

همانطور که گفته شد، فیلرها به عنوان روشی محبوب و معمول برای زیبایی شناخته میشوند و بخش بزرگی از این محبوبیت، به دلیل مزایای فوق العاده آنها ایجاد شده است؛ با این حال ممکن است معایب و عوارضی هم داشته باشند. شایان ذکر است که عوارض استفاده از فیلرها به مراتب کمتر از سایر روشهای زیبایی است. در اینجا مهمترین مزایا و معایب استفاده از فیلرها را ذکر کردهایم:
مزایای استفاده از فیلر
- نتایج فوری: بر خلاف بوتاکس که اثرات آن پس از چند هفته مشاهده میشود، تزریق ژل یا فیلر نتایج فوری به دنبال دارد؛ به طوری که بلافاصله بعد از تزریق، اثرات آن قابل مشاهده خواهد بود.
- نداشتن دوران نقاهت: بر خلاف سایر عملهای زیبایی، تزریق فیلر در مدت زمان کوتاهی انجام میپذیرد و دوران نقاهت پس از تزریق ندارد. البته در برخی موارد ممکن است به چند روز مراقبت نیاز باشد اما به طور کلی، دوران نقاهت فیلر بسیار کمتر از سایر روشهای جراحی مشابه است.
- تاثیر طولانی مدت: بر اساس نوع تزریق و فیلر انتخابی، ماندگاری این روش بالا میرود. در مقایسه با بوتاکس یا روشهای مشابه دیگر، ممکن است از ماندگاری کمتری برخوردار باشد اما با توجه به سهولت تزریق، ماندگاری بالقوهای دارد.
- مفید برای پوست: فیلرهایی که توسط شرکتهای معتبر تولید میشوند، ترکیباتی دارند که برای پوست مفیدند. استفاده از فیلرها علاوه بر زیبایی، باعث بهبود سطح سلامت پوست نیز خواهد شد.
- ظرافت بالا: فیلرها به دلیل سهولت در تزریق، ظرافت بالایی به تزریق کننده میدهند؛ به گونهای که اگر تزریق کننده شما مهارت و تجربه خوبی داشته باشد، خواهد توانست با ظرافت بسیار بالا، فیلر را به قسمتهای مختلف بدنتان تزریق کند.
- قابلیت اصلاح و برگشت: در صورتی که فرد، از نتیجه کار رضایت نداشته باشد، فیلرها میتوانند از صورت برداشته شوند. این یکی از بهترین مزایای تزریق ژل است.
معایب استفاده از فیلر
- امکان کبودی یا خون مردگی: ممکن است پس از تزریق فیلر، در محل مورد نظر شاهد کبودی یا خون مردگی باشیم. برای رفع این مشکل به یک هفته زمان و مراقبتهای پوستی توصیه شده نیاز خواهد بود.
- امکان آسیب به رگهای خونی در صورت اشتباه پزشک: تزریق کننده فیلر باید از تبحر و تجربه کافی برخوردار باشد؛ در صورتی که یک پزشک تازه کار را برای تزریق فیلر انتخاب کنید، امکان آسیب دیدن رگهای خونی زیر پوست وجود دارد.
- واکنشهای آلرژیک: ممکن است برخی افراد به دنبال تزریق فیلر، دچار واکنشهای آلرژیک و انواع التهابات پوستی شوند. این مشکل میتواند به دلیل آلرژیهای خاص افراد یا تزریق ژل تقلبی رخ دهد.
سوالات متداول

آیا فیلرها دائمی هستند؟
سوالی که ذهن بیشتر افراد را درگیر میکند، میزان ماندگاری فیلرهاست. فیلرها به طور کلی به سه صورت دائمی، نیمه دائمی و موقت تزریق میشوند. فیلرهای دائمی معمولاً هنگامی تزریق میگردد که فرد، نیاز به افزایش حجم در طولانی مدت داشته باشد؛ این در حالیست که فیلرهای نیمه دائمی یا موقت، برای زیبایی در بازه زمانی مشخص تزریق میشوند. میزان ماندگاری فیلرهای دائمی بسیار بالاست. فیلرهای نیمه دائمی بین ۲ تا ۴ سال ماندگاری دارند؛ فیلرهای موقت نیز در مدت زمان کوتاهتری توسط بدن تجزیه میشوند.
آیا تزریق فیلر محدودیت سنی دارد؟
افرادی که برای رفع چین و چروک صورت خود از فیلر استفاده میکنند، معمولاً بالای ۳۰ سال سن دارند. با این وجود، تزریق ژل یا فیلر برای افراد زیر ۱۸ سال به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
تزریق فیلر چه مراحلی دارد؟
به طور کلی، تزریق فیلر بسیار سریع و آسان انجام میشود. در ابتدا مشاوره و سپس سوابق پزشکی شخص بررسی میشود. با مشخص شدن منطقه تزریق و انتخاب نوع فیلر، ناحیه مورد نظر بی حس شده و تزریق صورت میگیرد.